PS Lucian a resfinţit biserica din Parohia Valea Bolvaşniţa, Protopopiatul Băile Herculane

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat duminică, 30 octombrie 2016, slujba de refințire a  Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Valea Bolvaşniţa, Protopopiatul Băile Herculane, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, Preasfinţitul Părinte Lucian a hirotesit pe Solomon Sîrbu, preot paroh al bisericii întru iconom, iar pe diaconul Alexandru Bujancă l-a hirotonit preot pe seama Parohiei Sub Margine, Protopopiatul Caransebeş.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat buna conlucrare a tuturor celor din parohie.

Vedem aici la Valea Bolvaşniţa o lucrare frumoasă din punct de vedere spiritual, o biserică vie, lucrătoare şi dinamică, dar în acelaşi timp vedem şi lucrarea administrativ-gospodărească desfăşurată la sfântul locaş şi la casa parohială, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

La final, Preasfinţitul Părinte Lucian a binecuvântat şi sfinţit casa parohială, achiziţionată recent, care în ultima perioadă a fost amenajată şi înfrumuseţată. De asemenea, ierarhul a oferit tuturor celor care s-au implicat în lucrările efectuate la locașul de cult şi la casa parohială, Diploma de excelenţă Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…