PS Lucian a pus piatra de temelie a bisericii din Gărâna, jud. Caraș-Severin

În data de 7 noiembrie 2016 Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a pus piatra de temelie a Bisericii cu hramurile Sfânta Treime şi Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Ocrotitorul Banatului, din localitatea Gărâna, județul Caraș-Severin. Evenimentul a avut loc în prezenţa autorităţilor locale şi a unui număr mare de credincioşi, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat importanța duhovnicească pe care o va avea locașul de cult.

Este necesar să construim aici o biserică ortodoxă și iată că proiectul început în urmă cu 4 ani, astăzi s-a concretizat. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această inițiativă și credem că biserica de la Gărâna, din centrul Banatului Montan, va fi o biserică de referință, unde atât localnicii, cât și cei care vin aici la sfârșit de săptămână, își vor găsi liniștea și odihna sufletească, se vor ruga și se vor împărtășii cu Sfintele Taine la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Contruirea unui locaș de cult în localitate a devenit o necesitate pentru locuitorii satului Gărâna dat fiind faptul că numărul caselor din localitatea bănățeană a crescut în ultimii ani.

Comentarii Facebook


Știri recente