PS Lucian a prezidat conferinţa semestrială de toamnă din Protopopiatului Moldova Nouă

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a prezidat marți, 22 noiembrie 2016, conferinţa semestrială de toamnă. Evenimentul a avut loc la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din incinta Protopopiatului Moldova Nouă. La conferință au participat clericii din cuprinsul protopopiatului, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Prima parte a ședinței a fost dedicată comuniunii euharistice, astfel Preasfințitul Părinte Lucian, împreună cu preoții din protopopiat, a oficiat Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, toţi clericii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

În partea a doua a evenimentului a fost viziont filmul documentar realizat de Trinitas TV, dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, intitulat Antim Ivireanul, fiu al Georgiei și părinte al Țării Românești. Totodată a fost expus şi un material multimedia despre publicaţia Eparhiei Caransebeşului, Foaia Diecezană, care anul acesta a împlinit 130 de ani de existenţă.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat importanța pastorației în parohie. De asemenea, Preasfinția Sa a dat ca exemplu de pe Sfântului Martir Antim Ivireanul.

Preoții s-au bucurat foarte mult privind aceste două materiale documentare despre cultura și spiritualitatea Sfântului Martir Antim Ivireanul, precum și despre importanța periodicului «Foaia Diecezană», la 130 de ani de existență. Un punct important de discuție a fost și slujirea preoților și mai ales conlucrarea preotului cu profesorul de religie pentru educația tinerilor noștri. De asemenea, i-am încurajat pe preoții noștri să intensifice pastorația și misiunea și bineînțeles să luăm aminte la înaintașii noștri, la Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, care a venit în țara noastră ca fiu al Georgiei, dar s-a identificat cu preoții și credincioșii de aici și a devenit un mare părinte al Țării Românești și un dascăl de limbă românească, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian

La finalul conferinței au fost discutate, analizate și dezbătute și diferite aspecte de ordin administrativ şi pastoral-misionar, cu care se confruntă preoții de pe raza Protopopiatului Moldova Nouă. În perioada următoare conferințele pastoral-misionare de toamnă vor continua și în celelalte două protopopiate ale eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente