PS Lucian a participat la ședința Consiliului Eparhial din Episcopia Caransebeșului

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a prezidat marți, 11 octombrie 2016, ședința ordinară a Consiliului Eparhial. Evenimentul a avut loc la Centrul eparhial din Caransebeș.

În cadrul ședințe, au fost dezbătute de către membrii problemele curente ale secţiilor administrativ-bisericesc, economic, cultural și social-misionar, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Pentru sectorul administrativ-bisericesc ordinea de zi a cuprins puncte ca: angajări, numiri și încetări de activitate în perioada 1 ianuarie – 1 noiembrie 2016.

În cadrul bilanțului pentru sectorul cultural și învățământ s-au prezentat acțiunile privind ajutorul pe care parohiile din eparhia Caransebeșului l-au oferit unităților școlare, care funcționează pe teritoriul Episcopiei.

În continuare, au fost luate în discuție activitățile economice, lucrările de construcție la centrul eparhial, catedrala episcopală și șantierele din eparhie. Tot la capitolul economic s-a discutat și despre acțiunile necesare demarării unor proiecte cu finanțare europeană în cuprinsul Eparhiei.

Reprezentanții Sectorului social-misionar, filantropic și activități cu tineretul au propus înființarea unei cantine sociale în comuna Teregova. Totodată, aceștia au propus organizarea unei reuniuni a tinerilor ortodocși din Banatul de Munte și din alte eparhii, pentru perioada 17-20 iulie 2017.

În cadrul ședinței de lucru s-au dezbătut de asemenea diferite aspecte pe care parohiile le întâlnesc în viața administrativ-economică și care trebuie aprobate de către Consiliul eparhial, pentru a putea fi puse în aplicare de fiecare unitate bisericească.

Comentarii Facebook


Știri recente