PS Lucian a participat la procesiunea „Drumul Crucii” din parohia Ciudanovița

În vinerea Floriilor credincioșii care au participat împreună cu Episcopul Caransebeșului la procesiunea „Drumul Crucii” din Parohia Ciudanovița, au fost îndemnați de ierarh să sporească în continuare în sfintele virtuți căci acestea sunt adevăratele flori cu care îl întâmpinăm pe Mântuitorul.

„Am fost datori fiecare ca în cele 40 de zile de post să dezrădăcinăm din sufletul nostru toate păcatele, fărădelegile și răutățile și cu multă stăruință și străduință să sădim sfintele virtuți ale desăvârșirii, care nu sunt altceva decât florile cu care Îl putem întâmpina pe Mântuitorul Iisus Hristos, care intră din nou în Ierusalim și în fiecare Ierusalim din lumea creștină, adică în fiecare biserică unde se săvârșește Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie”, a spus Părintele Episcop.

Înainte de a porni în procesiune, Preasfințitul Lucian a oficiat o slujbă de pomenire în curtea Capelei „Adormirea Maicii Domnului” din Ciudanovița-Colonie pentru toți minerii care au lucrat în această zonă trecuţi la Domnul şi pentru toți făuritorii Marii Uniri.

Pentru că ne aflăm în Săptămâna Floriilor, Preasfințitul Lucian a sfințit ramuri de salcie pe care mai apoi le-a împărțit credincioșilor prezenți pentru a le purta în mâini la procesiune. Pelerinajul s-a desfăşurat de la biserică înspre locul numit de localnici „Dealul Golgota”. S-au alăturat credincioșilor din comună și pelerini din alte localități ale județului Caraș-Severin, precum și autorități locale.

Pe tot parcursul drumului Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a intonat pricesne, iar la fiecare dintre cele 14 cruci aflate pe traseu a avut loc un moment liturgic.

„Cu toții în unitate de credință, având crucea în inimile și sufletele noastre, dar și închinându-ne cu multă credință în fața sfintei și de viață făcătoarei Cruci pe care Hristos S-a Răstignit, am plecat în procesiunea devenită tradiție. Ne-am bucurat împreună cu sfinții care au bineplăcut lui Dumnezeu și ne-am rugat astăzi cu glas tare, dar și în taină pentru iertarea păcatelor noastre și pentru unitatea de credință a tuturor românilor, precum și pentru unitatea de neam”, a adăugat Părintele Episcop Lucian la final.

Procesiunea care a ajuns la cea de-a 4 ediție s-a încheiat după aproximativ patru ore de rugăciune și osteneală.

Comentarii Facebook


Știri recente