PS Lucian a fost prezent la hramul Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” din Oravița

sf ecaterina oravita2

Centrul de tineret care aparţine Bisericii „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița și-a cinstit sâmbătă, 25 noiembrie, ocrotitoarea. Acest centru aflat sub ocrotirea Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina funcționează din anul 2012, iar la 5 ani de activitate, alături de membrii centrului, a fost prezent Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Ierarhul a oficiat Acatistul Sfintei Mucenițe, precum și un Te Deum, o slujbă de mulțumire și de binecuvântare pentru cei care beneficiază și cei care se ostenesc în formarea sănătoasă a tinerilor.

După sfânta slujbă membrii centrului de tineret au prezentat un moment artistic, o scurtă scenetă, cântece și poezii. În continuare, Chiriarhul a sfințit icoanele realizate de către copii și tineri, icoane puse spre vernisare în sediul centrului, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Aici la Oravița se desfășoară o activitate frumoasă, cu rezultate bune în acest centru de tineret. De 5 ani tinerii se roagă împreună, se întâlnesc și desfășoară multiple activități, iar în acest an dedicat sfintelor icoane, o activitate importantă a fost aceea de a picta sfinte icoane, pe care noi astăzi le-am sfințit, a subliniat ierarhul.

Totodată, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre viața minunată a Sfintei Ecaterina, un model pentru tinerii din toate timpurile. Această sfântă a fost o fecioară înțeleaptă a lui Hristos și o mărturisitoare a credinței creștine.

Suntem în anul apărătorilor Ortodoxiei și Sfânta Ecaterina rămâne un model, până la sfârșitul veacurilor, de autentică mărturisire a credinței creștine. Ne rugăm Mântuitorului Hristos să-i binecuvinteze pe toți tinerii, educatorii, voluntarii și toți îndrumătorii din acest centru de tineret și ne rugăm Arhiereului celui Veșnic să-i dăruiască părintelui Gelu Moldovan și doamnei preotese, putere de sus, sănătate deplină, ca să continue aici misiunea de propovăduire a cuvântului evangheliei și pe de altă parte activitățile atât de frumoase și importante cu tinerii și copiii din Oravița, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

În semn de recunoștință și apreciere pentru participarea la atelierele de creație din cadrul proiectului „Vacanță în pridvorul bisericii” chiriarhul le-a oferit copiiilor diplome de merit, iar celor care se ostenesc în cadrul centrului Preasfinția Sa le-a oferit diplome de excelență.

În continuare toți cei prezenți au vernisat expozia de icoane. La acest eveniment au fost prezente autorități locale, precum și foarte mulți credincioși din Parohia „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din oraș.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…