PS Lucian a binecuvântat lucrările efectuate la Biserica ,,Învierea Domnului” din localitatea Ticvaniu Mare

Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat duminică, 21 mai 2017, lucrările de restaurare și înfrumusețare ale Bisericii Învierea Domnului din localitatea Ticvaniu Mare, județul Caraș Severin. Cu această ocazie, lăcașul de cult a primit și un al doilea hram, pe cel al Duminicii Tuturor Sfinților Români.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța momentului pentru comunitatea parohială, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, sfințim în această duminică pictura, icoanele care împodobesc biserica din Ticvaniu Mare. Prin urmare, ne bucurăm că am reușit în această perioadă pascală să sfințim Biserica Învierii Domnului din Ticvaniu Mare, a spus Ierarhul.

În continuare, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

La final, părintele paroh Sergiu Dalea a fost hirotesit iconom. De asemenea, cei care au ajutat la finalizarea lucrărilor, au primit Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.


Sfințirea Bisericii cu hramul Învierea Domnului din Ticvaniu Mare a fost oficiată în data de 5 noiembrie 1978 în timpul arhipăstoririi Mitropolitului Nicolae Corneanu, de PS Timotei Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Caransebeșului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…