PS Lucian a binecuvântat lucrările efectuate la Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Protopopiatul Băile-Herculane

Duminică, 11 decembrie 2016, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat lucrările efectuate la exteriorul Bisericii Cuvioasa Parascheva din Protopopiatul Băile-Herculane. De asemenea, au mai fost sfințite altarul de vară și lumânărarul, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților locale și a unui număr însemnat de credincioși, dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare specifice zonei.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Vasile Jurescu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit, din partea ierarhului, Diploma de excelență Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat implicarea credincioșilor și a preotului paroh în activitățile desfășurate la biserică.

Înainte de Praznicul Nașterii Domnului, am ținut foarte mult să binecuvântăm lucrările de la Parohia Crușovăț, din cadrul Protopopiatului Băile-Herculane și să le aducem credincioșilor, prin colindele noastre și prin prezența noastră, prin slujirea Sfintei Liturghii, vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Le dorim tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestei biserici multă sănătate, putere, ajutor și binecuvântare de la Dumnezeu, iar părintelui paroh îi mulțumim pentru că, din 1994, se ostenește la înfrumusețarea locașului de cult și se ostenește pentru consolidarea bisericii vii din sufletul credincioșilor, a subliniat Preasfinția Sa.

La final, un grup de copii din parohie au susținut un recital de colinde și poezii.

Biserica Cuvioasa Parascheva a fost construită între anii 1805-1810 în stil baroc provincial. Sfințirea a avut loc la data de 25 septembrie 1994, de către episcopul Emilian Birdaș. Pecetluirea acestui jertfelnic s-a făcut la data de 28 septembrie 2008, de către Preasfințitul Părinte Lucian.

Comentarii Facebook


Știri recente