PS Lucian a binecuvântat lucrările desfășurate la casa parohială a Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Protopopiatul Moldova-Nouă

Credincioșii din Parohia Macoviște, Protopopiatul Moldova-Nouă au participat duminica, 20 noiembrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.  Alături de credincioșii din parohia Adormirea Maicii Domnului, la slujbă și reprezentanți ai autoritățile locale. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul slujbei a fost citită Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru prima Duminică din Postul Nașterii Domnului. După sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit casa parohială recent renovată și înfrumusețată.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat implicarea credincioșilor  în viața activitățile parohiei.

Chiar dacă acest sat mic și izolat din zona Oraviței nu a avut casă parohială, credincioșii s-au străduit și iată înainte de marele Praznic al Nașterii Domnului, preotul paroh se va putea muta în casa parohială. Au mai rămas la Macoviște în jur de 90 de suflete, o parohie mică, un sat depopulat, dar credincioșii foarte atașați de sfânta biserică și dornici să aibă un preot stabil, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În satul Macoviște a existat o biserică de lemn construită în timpul episcopului Isaia Antonovici. Biserica actuală cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Parohia Macoviște a fost ridicată în anul 1894 din piatră și cărămidă. Iconostasul este din lemn și a fost sculptat în anul 1930, fiind pictat de către Nicolae Hașca. Pictura actuală a fost realizată în 2007-2008 de Mihai Bofan.

În aceeași zi, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat slujba Privegherii la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin. În cadrul slujbe, ierarhul a oficiat 5 rasoforii și trei călugării

Comentarii Facebook


Știri recente