PS Lucian: 2018 să fie un an mai bun și cu adevărat al unității de credință și de neam

„Le dorim tuturor preoților și credincioșilor din Eparhia Caransebeșului, și nu numai, multă sănătate, spor în toate, bucurie deplină și anul 2018 să fie pentru noi toți un an mai bun și cu adevărat al unității de credință și de neam și al făuritorilor Marii Uniri”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian. Chiriarhul a petrecut intrarea în noul an în rugăciune împreună cu clericii și credincioșii din Caransebeș în Catedrala episcopală.

„Noi, Caransebeșul, am dat în 1918 pe un mare făuritor al unirii tuturor românilor, episcopul de vrednică pomenire al Caransebeșului, Elie Miron Cristea, care a pecetluit din punct de vedere spiritual Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie, 1918”, a amintit PS Lucian în noaptea trecerii dintre ani.

În ziua Praznicului Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului, Preasfinția Sa a slujit tot în Catedrala din Caransebeș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul și-a exprimat bucuria și recunoștința de a păstori Eparhia Caransebeșului, pe care a numit-o „o turmă cuvântătoare ascultătoare, cu credincioși harnici și atașați de biserică, care doresc să se mântuiască”.

Preasfinția Sa a înălțat în prima zi din an rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra Eparhiei Banatului Montan în anul ce a trecut și l-a rugat pe Sfântul Vasile cel Mare să-i aibă în pază pe cei care îl au ca ocrotitor.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente