PS Iustin: Trupul şi Sângele Domnului sunt arvuna vieţii şi învierii noastre

În Sfânta şi Marea Joi, Preasfinţitul Părinte Iustin a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia în Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare.

În cadrul slujbei din 13 aprilie 2017 Episcopul Maramureşului şi Sătmarului a oficiat două hirotonii: diaconul Ioan Radu Timiş a primit preoția pe seama Parohiei Viile Apei, iar tânărul teolog Cosmin Teodor Bud a fost hirotonit diacon.

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa împărtăşirii cu Trupul şi Sângele Mântuitorului, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Trupul şi Sângele Domnului, cu care ne împărtăşim după ce ne mărturisim păcatele şi primim de la preot dezlegare şi de la Hristos iertare, sunt arvuna vieţii şi învierii noastre, a spus ierarhul.

Datorită Sfântului Trup şi Sânge va fi posibilă învierea, la Judecata de Apoi. Trupul şi Sângele Domnului sunt germenele care, odată coborât cu trupul nostru neînsufleţit în mormânt, păstrează trupului viaţa, a adăugat PS Iustin.

În timpul Sfintei Liturghii a fost scos şi al doilea Sfânt Agneţ, pentru împărtăşirea bolnavilor, în caz de nevoie, pe parcursul întregului an.

Comentarii Facebook


Știri recente