PS Iustin Sigheteanul prezent la hramul bisericii din satul natal

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a fost prezent joi, 8 septembrie 2016, la biserica din satul natal Rozavlea, Protopopiatul Vişeu, cu ocazia hramului acesteia. Totodată, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul de muzică bizantină Theologos al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, condus de părintele diacon Adrian Dobreanu. La momentul pricesnei a cântat corul bisericii parohiale. În timpul Sfintei Liturghie, ierarhul a hirotonit un teolog.

Din sobor au făcut parte peste 25 de preoţi din parohiile Protopopiatului Vişeu. De asemenea, au mai fost prezenți părintele arhimandrit Casian Filip, ecleziarhul Catedralei Episcopale Sfânta Treime din Baia Mare și părintele paroh Grigore Andreica, fost protopop de Vişeu.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a explicat importanța sărbătorii Nașterii Maicii Domnului. De asemenea, ierarhul a amintit și de Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea desfășurată la București în perioada 1-4 septembrie 2016.

***

Construirea bisericii din Rozavlea a început în anul 1935. Construcția a fost finalizată în anul 1940. Pictarea ei a fost realizată între anii 1967-1971, fiind prima biserică pictată în tehnica frescă din Maramureşul Voievodal. A fost târnosită în data de 15 august 1971 de Patriarhul Justinian Marina. La eveniment au mai fost prezenți Mitropolitul Nicolae Mladin al Sibiului și Episcopul Teofil Herineanu al Clujului.

Un alt eveniment a avut loc în data de 8 septembrie 2003, când Patriarhul Petros al VII-lea al Alexandriei şi Întregii Africi şi Patriarhul Teoctist, însoţiţi de 12 Mitropoliţi şi Ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie în prezenţa a 100.000 de credincioşi.

Comentarii Facebook


Știri recente