PS Iustin Sigheteanul a binecuvântat tinerii ortodocşi din Eparhia Maramureșului și Sătmarului care vor participa la #ITO2016

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Maramureșului și Sătmarului, s-a întâlnit miercuri, 31 august 2016, de la ora 16:00, cu tinerii din Eparhie care vor participă la #ITO2016. Întâlnirea a avut loc în Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, unde a fost oficiat un Te Deum şi a fost binecuvântat drapelul cu care tinerii vor participa la Reuniune de-a lungul celor patru zile, a menționat Andrei Fărcaş.

Să ajute Bunul Dumnezeu să continuăm ceea ce am început în 2013, în Baia Mare, şi anume reuniunile tinerilor ortodocşi din România, care, iată, sunt la cea de a patra ediţie, după cele două organizate de noi şi cea de la Cluj-Napoca. Oriunde aţi ajunge, călătoria mărturisitoare a lui Hristos şi de apărare a valorilor sfinte şi a dreptei noastre credinţe, în care v-aţi născut, v-aţi botezat şi v-aţi sfinţit trebuie să continue.

Vă însoţesc în această călătorie rugăciunilor părinţilor care v-au născut şi vă însoţesc rugăciunile sfintei noastre Biserici, care îi cuprinde pe toţi fiii ei în dragostea şi purtarea ei de grijă, şi vă însoţesc gândurile părinţilor duhovniceşti, care v-au format şi sunt împreună cu voi, mărturisitori şi călători pe acest drum frumos a mărturisirii lui Hristos. Cea mai mare provocare pe care o are astăzi creştinismul este cea a secularismului, a înstrăinării omului de Dumnezeu, a desacralizării omului, familiei, comunităţii şi a societăţii. A desacralizării umanităţii. Consider această călătorie o continuare a ceea ce am început în 2013. Este nevoie să deveniţi creştini de atitudine! Nu vă feriţi să vă arătaţi credinţa! Aceasta este soluţia: Hristos, Calea, Adevărul şi Viaţa! Să fiţi binecuvântaţi!, a spus ierarhul.

Din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, cu binecuvântarea Sfântului Sinod, vor participa 80 de tineri, 40 reprezentanţi ai celor 8 protopopiate şi alţi 40 din partea Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei şi ai ASCOR Baia Mare, a precizat părintele Gavril Vasile Băban, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului şi conducătorul grupului tinerilor din Episcopie.

Grupul este însoţit de 8 preoţi duhovnici, pentru acordarea asistenţei religioase şi rezolvarea problemelor organizatorice şi altele ivite în cele 6 zile cât ţine pelerinajul.

Comentarii Facebook


Știri recente