PS Iustin: Să reţinem că în viaţa aceasta ne lucrăm mântuirea!

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a vorbit în predica rostită duminică în Parohia Rogoz din Protopopiatul Lăpuş despre viața de apoi, care va fi conform pregătirii anterioare din lumea aceasta.

PS Iustin a sfințit altarul de vară, clopotniţa şi clopotele achiziţionate recent în comunitatea păstorită de preotul Ioan Hojda, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În predica rostită în cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a spus că Mântuitorul ne descoperă prin Parabola bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr ce se întâmplă cu omul după trecerea din această viață.

PS Iustin a explicat că moartea n-a fost voită de Dumnezeu, ci a fost opţiunea omului, care prin cădere în păcat şi neascultare, s-a despărţit de Dumnezeu, Izvorul Vieţii.

Sufletele au existenţă veşnică, pentru că sunt din Dumnezeu, viaţă din viaţa Lui, scânteie şi lumină din lumina Preasfintei Treimi și nu petrec dincolo în stare de amorţire, dormitare, sau nefiinţă.

Conștiința, flacăra de veghe pe care ne-a dat-o Dumnezeu şi care reprezintă liberul arbitru, ne ajută să înţelegem şi să facem binele. Ea nu se desparte, la moartea omului de suflet ci merge  în lumea cealaltă împreună cu el, a mai spus chiriarhul.

În acest sens, Preasfinția Sa a avertizat că sufletul poate fi salvat numai prin ascultarea de Biserică, de Dumnezeu şi de poruncile Lui.

Să reţinem că în viaţa aceasta ne lucrăm mântuirea. Să ne rugăm Mântuitorului Hristos să ne ajute să împlinim poruncile şi voia Lui şi să fim nu doar miloşi, ci şi milostivi, a îndemnat PS Iustin.

La final, preotul Ioan Hojda a fost hirotesit iconom stavrofor, primind Crucea, bedernița şi Gramata Episcopală.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente