PS Iustin: Să-l întâmpinăm pe Hristos cu ramuri verzi, arătând că fiinţa noastră este vie duhovniceşte

În  ziua praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, Preasfinţitul Părinte Iustin a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Baia Mare, informează site-ul oficial al eparhiei.

În cadrul slujbei din 9 aprilie 2017, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a hirotonit diacon pe tânărul teolog Ioan Radu Timiş, pe seama Parohiei Viile Apei.

Ierarhul a slujit împreună cu un sobor de preoți, între care și Arhim. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei. La Sfânta Liturghie au participat mii de credincioși. De asemenea, a fost prezent și primarul municipiului, Cătălin Cherecheş.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Doxologia al Catedralei, dirijat de prof. Alina Ureche.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a făcut referire la intrarea Domnului în Ierusalim și la perioada ce urmează acestui eveniment.

Iisus Hristos nu era împăratul lumesc pe care îl aşteptau locuitorii Ierusalimului ca să-i scape de robia romană, aspect pe care nu îl înţelegeau nici chiar apostolii Săi, a spus ierarhul.

Mulţimea care Îl însoţea i-a făcut o primire entuziastă, dar Mântuitorul venea tăcut şi smerit călare pe asin. Era tăcerea lui Dumnezeu care spune totul. Care vorbeşte totul pentru cei ce vor să înţeleagă, a adăugat PS Iustin.

Să ne pregătim cu ramuri vezi și să-L întâmpinăm pe Hristos, arătând că viaţa noastră nu e uscată, că fiinţa noastră este vie duhovniceşte, a îndemnat Preasfinția Sa în finalul predicii.

După terminarea Sfintei Liturghii, a avut loc o procesiune în jurul Catedralei Episcopale Sfânta Treime. Ierarhul a binecuvântat ramurile de salcie care au fost împărțite credincioșilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente