PS Iustin prezent la Tabăra Internaţională de Artă şi Solidaritate Creştină de la Deseşti, jud. Maramureș

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat joi, 25 august 2016, la Tabăra Internaţională de Artă şi Solidaritate Creştină de la Deseşti, județul Maramureș. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de Vară al bisericii voievodale construite imediat după anul 1717, notează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului si Sătmarului.

Din sobor au făcut parte părintele Vasile Aurel Pop, protopopul Protopopiatului Sighet, părintele Ioan Ardelean, parohul bisericii, părintele Ioan Sigartău, fostul paroh, precum și preoţi din parohiile învecinate şi din Baia Mare.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul coral al Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Sighet, dirijat de părintele Marcel Oprişan, vicepreşedintele Asociaţiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat pericopa evanghelică a zilei. De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat la păstrarea credinţei într-o Europă tot mai secularizată. Totodată, Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a făcut referire și la lucrarea misionară a preotului Ioan Ardelean care are grijă de 11 copii.

Biserica a fost pilonul principal de afirmare a identităţii naţionale, de păstrare şi de dăinuire a acestui neam şi a ideii de unitate a românilor din cele trei provincii, a spus Preasfinția Sa

***

Aflată la a XII-a ediţie, Tabăra  Internaţională de Artă şi Solidaritate Creştină întruneşte anul acesta 50 de artişti plastici profesionişti din ţară, dar şi din Ucraina, Ungaria și Anglia. La eveniment mai participă și copii din casele de tip familial din Iaşi, Bacău, Piatra Neamţ, Bistriţa, Năsăud, Cluj, dar şi din foarte multe alte părţi din ţară, numărul total al participanților ajungând la cifra de 150.

Comentarii Facebook


Știri recente