PS Iustin la slujba Paraclisului: Prin această rugăciune suntem în dialog cu Maica Domnului, îi spunem tot ca unei mame

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat, luni, 1 august, la Catedrala Sfânta Treime din Baia Mare, slujba Paraclisului Maicii Domnului. Săvârșirea slujbei Paraclisului, zilnic, pe tot parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului, a devenit o tradiție în mai multe eparhii.

La slujba oficiată au participat preoții slujitori ai catedralei și numeroși enoriași.

Paraclisul Maicii Domnului „este o slujbă profundă, are cereri pentru toate trebuinţele omului, pentru toate aspectele vieții, pentru iertarea păcatelor şi  pentru izbăvirea din primejdie, din boli, din necazuri, suferințe, ispite, încercări”, a punctat ierarhul în predica ținută la finalul slujbei.

Prin această rugăciune „noi suntem în dialog cu Maica Domnului, îi vorbim, îi spunem tot, ca unei mame şi simțim că ne aude, ne ascultă, şi de îndată duce rugăciunile la Hristos ca să le împlinească”.

Episcopul a concluzionat că Maica Domnului este grabnic ajutătoare, ca o mamă ce își iubește copiii. „Totdeauna îi iubește, chiar şi când îi mai dojenește”.

Slujba Paraclisului Maicii Domnului va fi oficiată la Catedrala din Baia Mare în fiecare zi a acestui post începând cu ora 17:00.


Citește și Patriarhul Daniel, cuvânt despre Paraclisul Maicii Domnului, postul și sărbătorile lunii august


Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente