PS Iustin: Când omenirea Îl va alunga pe Dumnezeu din lume va fi mustrată şi pedepsită de însăşi creaţia lui Dumnezeu

De Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie, PS Iustin al Maramureșului și Sătmarului a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Dealu Mare, din Protopopiatul Lăpuş, cu ocazia hramului.

Soborul slujitorilor a fost format din peste 35 preoți, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Theologos al Eparhiei, ne-a transmis Andrei Fărcaş, redactor la revista Graiul Bisericii Noastre.

În cuvântul rostit, ierarhul a punctat legătura dintre Dumnezeu și creația Sa. Când omenirea Îl va alunga pe Dumnezeu din lume, va ajunge în situaţia aceea în care va fi mustrată şi pedepsită, iar nu de Dumnezeu, că nu e tiran, ci de însăşi creaţia lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu trimite încercările, dă drumul stihiilor. Lasă să se manifeste haotic şi atunci se răzbună natura. Natura devine duşmanul omului când omul încalcă legile ei.

Natura şi necuvântătoarele păzesc legile lui Dumnezeu aşa cum le-a aşezat Dumnezeu. Oamenii, însă, cu toate că au raţiune şi înţelepciune, calcă şi falsifică legile lui Dumnezeu. Le calcă în picioare, a adăugat Părintele Episcop.

Tot cu prilejul sărbătorii, Stareţul Ioil Nicoară a fost hirotesit protosinghel pentru modul în care administrează mănăstirea şi pentru încheierea studiilor universitare teologice.

Comentarii Facebook


Știri recente