PS Iustin a slujit la hramul Catedralei din Baia Mare. Să nu ne depărtăm de principiile vieţii creştine, a îndemnat ierarhul

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a slujit duminica acesta în Catedrala Episcopală din Baia Mare, cu prilejul hramului locașului de cult.

La Sfânta Liturghie din ziua Praznicului Pogorârii Duhului Sfânt, 4 iunie 2017, au slujit împreună cu ierarhul un sobor numeros de clerici, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Doxologia, al Catedralei Episcopale, Corul Sfânta Treime, dirijat de Prof. Dr. Cosmin Lauran, şi Corul Sfântul Ioan Damaschin, al Domeniului Teologie de la Centrul Universitar Nord, dirijat de Pr. Lect. Teofil Stan.

Slujba de hram a fost oficiată în partea superioară a locașului de cult, aflată în construcție, care este mai încăpătoare decât cea de la demisol. Cu toate acestea, locașul a fost neîncăpător pentru miile de credincioși, încât mulți au participat la slujbă în afara lui.

În cuvântul rostit, PS Iustin a reflectat la măreția credinței creștine și la valorile ei.

Creştinismul a dat cele mai mari valori culturii și umanităţii, pentru că se bazează pe inspiraţia Duhului Sfânt. Câtă vreme omul s-a lăsat purtat de voia lui Dumnezeu, Care i-a arătat calea și l-a inspirat, omul a fost creator desăvârșit, a amintit Chiriarhul.

Să nu ne depărtăm de preceptele şi principiile vieţii creştine, de morala creştină, de adevărurile de credinţă și de poruncile lui Dumnezeu, a îndemnat PS Iustin.

Preasfinția Sa a amintit de Duminica părinților și a copiilor, care a fost sărbătorită anul acesta în Duminica Cincizecimii.

Pentru toate familiile, părinţii şi copiii din ţară şi de afară ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i întărească, să rămână uniţi în jurul valorilor noastre sfinte, sub streaşina Bisericii noastre, primind de la Dumnezeu ajutor sfânt în toată lucrarea creştină şi mai cu seamă în lucrarea mântuirii, a adăugat ierarhul.

Păstrând tradiţia, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a binecuvântat spicele de grâu, care au fost împărțite credincioșilor. De asemenea au fost sfințite câteva icoane ce vor fi donate Liceului Sportiv și G. Barițiu din municipiu.

La final a avut loc premierea câștigătorilor Concursului de muzică bizantină Ziua Învierii, desfășurat în Catedrala Sfânta Treime din Baia Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente