PS Iustin a pus piatra de temelie pentru viitoarea biserică a Mănăstirii Lăpușul Românesc

Preasfințitul Părinte Iustin a slujit duminica aceasta la Mănăstirea Lăpușul Românesc, cu prilejul hramului Paraclisului Duminica Sfinților Români. În aceași zi, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a pus piatra de temelie a viitoarei biserici ce va fi construită în cadrul așezământului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Altarul de vară al Mănăstirii, de PS Iustin împreună cu un sobor din care au făcut parte: Pr. Cristian Ştefan, consilier eparhial cultural, Pr. Florin Stan, protopopul Lăpuşului, Arhim. Pantelimon Ilieş, de la Mănăstirea Rohia, Protos. Varlaam China, și alți clerici.

Răspunsurile liturgice la slujba din 18 iunie 2017 au fost oferite de Grupul de muzică bizantină Theologos al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu.

La eveniment au participat mii de credincioși, între care s-a aflat și primarul localității, Ioan Buda, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a amintit că după anul 1990, Sfântul Sinod al Bisericii noastre a trecut în rândul sfinților peste o sută de pătimitori.

S-a umplut pământul ţării noastre de Sfinţi, ştiuţi şi neştiuţi, iar cerul este plin de ceata drepților. Ei sunt fraţii noştri mai mari, care se roagă pentru noi, a precizat ierarhul.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru maica stavroforă Iustina Drăguș, trecută de curând la cele veșnice.

Maica Iustina a venit în această mănăstire, alături de sora sa, actuala stareţă Maria Magdalena Drăguş, în 1995. Ele au fost primele vieţuitoare ale acestui aşezământ monahal şi împreună au construit complexul monahal în care vieţuiesc acum zece maici.

Așezată pe locul unei vechi mănăstiri existente în urmă cu cinci sute de ani, biserica actuală din lemn a fost târnosită în 13 iunie 2004. Locașul ce urmează să fie zidit va avea hramurile Buna Vestire şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…