PS Iustin – 23 ani de slujire arhierească marcați prin rugăciune la Mănăstirea Rohia

Duminica aceasta Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a participat la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată la Mănăstirea Rohia.

Ierarhul a aniversat prin rugăciune 23 ani de la primirea arhieriei. Preasfinția Sa a fost hirotonit de Mitropolitul Antonie Plămădeală în Duminica Sfintei Maria Egipteanca, 17 aprilie 1994.

Slujba din 2 aprilie 2017 a fost oficiată Arhim. Timotei Bel, Exarhul mănăstirilor din Eparhie şi stareţ al Mănăstirii Scărişoara Nouă, împreună cu un sobor de clerici, informează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de un grup de teologi din Cluj-Napoca.

În cuvântul rostit la Chinonic, Preasfinţia Sa a făcut referire la textul evanghelic duminical. Ierarhul a subliniat că la jertfa supremă a Mântuitorului trebuie să aducem mica noastră jertfă.

Acest lucru poate fi făcut de fiecare prin ajutarea aproapelui din orice poziție și demnitate lumească. De la Dumnezeu ne-a fost dată cârmuirea și trebuie să punem slujirea noastră în slujba oamenilor, a concluzionat PS Iustin.

În amintirea acelei zile, chiriarhul a primit în dar o icoană a Bunei Vestiri. Icoana, realizată de unul din pictorii care se ocupă cu înfrumusețarea noii biserici a Mănăstirii, urmează să fie așezată în Muzeul Episcopiei.

În cadrul aceleiași slujbe, ierarhul a hirotesit arhimandriţi pe protosinghelii Ghelasie Maxim şi Ioachim Tomoiagă, ca urmare a hotărârii luate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa din 10 februarie 2017.

Comentarii Facebook


Știri recente