PS Ioan Casian: Sfinții reprezintă exemplele care ne inspiră să fim temelii de nădejde în societatea în care trăim

În prima duminică după sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântului Ioan Botezătorul din Montreal, Canada.

Vorbind despre semnificația Duminicii Tuturor Sfinților, Preasfinția Sa a subliniat în cuvântul rostit în data de 11 iunie 2017 importanta rolului pe care sfinții îl au în viața noastră, notează site-ul oficial al Episcopiei.

Sfinții ne sunt modele de viață, iar sfințenia lor a fost dobândită prin efortul vieții lor. Sfințenia este un dar de la Dumnezeu primită de sfinți prin credință și pusă în lucrare în timpul vieții pământești. Martirii mai vechi sau mai noi ne sunt exemplele cele mai imediate și vii care ne inspiră și ne îndeamnă a fi la rândul nostru temelii de nădejde în comunitățile noastre și în societatea în care trăim, a spus ierarhul.

La finalul slujbei, preotul paroh a vorbit despre bucuria înființării Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei, urând Chiriarhului sănătate și putere în păstorirea noii eparhii.

În continuare, Ansamblu Datina a prezentat un program artistic incluzând cântece românești în interpretarea coralei urmate de o suită de dansuri tradiționale din Moldova.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente