PS Ioan Casian: Prin răbdare și credință în Dumnezeu dobândim vindecarea de bolile sufletești și trupești

Parohia Sfântul Apostol Matei și Sfânta Mare Hristina din Ottawa, Canada, și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Evenimentul dedicat cinstirii Sfintei Hristina a avut loc în perioada 22-24 iulie 2017.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a efectuat prima vizită pastorală la această parohie în calitate de episcop eparhiot. Totodată, Ierarhul a adus noul Sfânt Antimis, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În cuvântul rostit la Sfânta Liturghie oficiată duminică, 23 iulie 2017, Episcopul Ortodox Român al Canadei a subliniat faptul că Sfânta Hristina este exemplu clar că prin răbdare se poate dobândi vindecarea de boli.

Prin credința în Dumnezeu și prin răbdare câștigăm vindecare de bolile noastre sufletești și trupești. Sfânta Hristina a fost și este model de răbdare și jertfă pentru Hristos. Ea l-a cunoscut pe Dumnezeu prin creația Lui, lepădând și sfărâmând idolii la care era îndemnatã să se închine și să le slujească, a spus ierarhul.

Părintele Paroh Grigorie Țăpuc a mulțumit Preasfinției Sale, tuturor ctitorilor și donatorilor care au ajutat la construcția bisericii. De asemenea, părintele a mulțumit membrilor și tuturor celor care au pregătit toate cele necesare organizării hramului.

După ce a vizitat biserica în construcție, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a binecuvântat pe cei prezenți și i-a încurajat să continue lucrările de finisare a interiorului și exteriorului bisericii, pentru a putea începe slujirea în noul lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente