PS Ioan Casian: Postul este o perioadă a căutării și regăsirii adâncurilor naturii omenești

Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul ales al noii Episcopii Ortodoxe Române a Canadei, s-a rugat duminică în Parohia Sfântul Gheorghe, viitorul sediu al Episcopiei, din orașul Saint-Hubert, Provincia Québec, Canada. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în prezența a 250 de credincioși, după cum a transmis Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În omilia sa, Episcopul a vorbit în 26 feb. 2017 despre semnificația spirituală a duminicilor din cadrul Postului Mare ca urcuș spre înviere.

Postul, a spus ierarhul, este efortul duhovnicesc prin care omul încearcă să renunțe cât mai mult la elementele materiale care ocupă viața de zi cu zi a omului pentru a lăsa cât mai mult spațiu sufletesc lucrării harului lui Dumnezeu.   

Vorbind despre importanța postului ca abstinență, Preasfinția sa a subliniat faptul că Practica postului nu este fără importanță. Mântuitorul Iisus Hristos, Om și Dumnezeu, a venit pentru iertarea păcatelor noastre. Activitatea publică a Mântuitorului Hristos a fost precedată de 40 zile de post desăvârșit El care era persoană dumnezeiască.

În continuare, Episcopul ales al Canadei a arătat ce înseamnă postul pe plan personal.

Postul este o perioadă a căutării și regăsirii adâncurilor naturii omenești creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu în fiecare dintre noi și reclădirea ei din punct de vedere relațional. Trebuie acordată atenție în mod special în această perioadă rugăciunii, faptelor bune și milosteniei în plan spiritual iar în plan material împuținării cantitative a alimentelor pentru a slăbi patimile și poftele trupești.

La final, ierarhul i-a binecuvântat pe cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente