PS Ioan Casian: Participarea la slujba Sfintei Liturghii este trăirea anticipată a Împărăției lui Dumnezeu

Hristos ne invită la bucuria învierii. Veniți duminică de duminică să sărbătorim împreună bucuria învierii, reactualizată în fiecare Sfântă Euharistie. Participarea la slujba Sfintei Liturghii este trăirea anticipată a slavei Împărăției lui Dumnezeu nu ca o realitate îndepărtată și străină, ci ca pe una deja prezentă tainic în viața celor ce cred, a spus PS Ioan Casian în predica rostită în data Duminica a 24-a după Rusalii.

Credincioșii români din zona Toronto-Richmond Hill l-au sărbătorit, în data de 29 octombrie 2017, pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, unul dintre ocrotitorii parohiei românești din provincia canadiană Ontario. În ajunul sărbătorii de hram, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Din sobor au făcut parte opt preoți din Toronto și împrejurimi.

Duminică dimineața, Episcopul Ortodox Român al Canadei a săvârșit Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de corala parohiei condusă de Emil Colea, informează Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ioan Casian  a subliniat faptul că Învierea fiicei lui Iair dimpreună cu celelalte învieri relatate în Sfintele Evanghelii îl arată pe Hristos ca stăpânitor al vieții și al morții și prevestește deja învierea Sa a treia zi din mormânt pentru noi și pentru a noastră mântuire.

La final, părintele paroh a mulțumit ierarhului și celor prezenți în număr mare la sărbătorirea ocrotitorului bisericii. De asemenea, acesta a amintit faptul că rugăciunile și jerfa tuturor constituie încă o treaptă importantă, care cu ajutorul Domnului, va apropia comunitatea bisericii mai mult de momentul începerii construirii bisericii din zid.

Totodată, au fost adresate mulțumiri și celor prezenți la hram și la toate evenimentele parohiei în decursul existenței ei, precum și neobosiților ostenitori, ctitori și rugători care vor rămâne în memoria și pomenirea Bisericii peste veacuri.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente