PS Ioan Casian la parohia Sf. Ap. Andrei din Mississauga: Maica Domnului este chipul Bisericii

În omilia rostită duminică, 20 august 2017, PS Ioan Casian a evidențiat faptul că Maica Domnului este chipul Bisericii. Cuvântul de învățătură a fost adresat credincioșilor cu prilejul vizitei pastorale efectuate la parohia cu hramurile Sfântul Apostol Andrei și Adormirea Maicii Domnului din Mississauga, Canada.

În cuvântul său, Episcopul Ortodox Român al Canadei a vorbit despre semnificațiile celor două sărbători închinate Maicii Domnului, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Precum Maica Domnului l-a primit în pântece pe Fiul lui Dumnezeu, la fel Biserica ca și comunitate îl primește în sânul Sãu pe Hristos prin har și prin Sfânta Împărtășanie, iar mai apoi Îl împãrtãșește lumii prin cuvânt și viațã tranfiguratã prin înviere întregii lumi, a spus Preasfinția Sa.

Preasfinția Sa a dat citire mai apoi Cuvântului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la duminica migranților români explicând totodată semnificația anului omagial și comemorativ 2017.

Mărturisirea tuturor migranților în zonele și țările în care trăiesc este continuarea mãrturisirii celor din temnițele comuniste într-o societate liberalã și secularizată. Aceasta este experiența întâlnirii aceluiași Dumnezeu și al mărturisirii existenței și dragostei Lui semenilor, a specificat ierarhul.

În continuare, PS Ioan Casian a vorbit și despre reușita primei ediții a taberei de tineret din zona Toronto. Totodată, ierarhul a îndemnat credincioșii să trimite copii în număr și mai mare la cea de-a doua ediție.

La final, părintele Paroh Gheorghe Țiu a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizita efectuată. Cei prezenți au participat la un un scurt recital de muzicã religioasã susținut de copii de la școala duminicală.

Comentarii Facebook


Știri recente