PS Ioan Casian: Icoana ne aduce aminte că omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu

În Duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul ales al noii Episcopii Ortodoxe Române a Canadei, a fost prezent în mijlocul comunităților românești din orașele Gatineau și Ottawa, provincia Quebec, Canada.

Duminică, 5 martie 2017, Preasfinția sa a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Nașterea Maicii Domnului din Gatineau. Imediat după oficierea slujbei, ierarhul a rostit o omilie, a transmis Alexandru Popovici, din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Icoana ne aduce aminte, a spus ierarhul în cuvântul său, că omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Ea reprezintă omul din perspectivă dumnezeiască înveșmântat în haina sfințeniei și frumuseții dăruite de Domnul. Icoana sfântului sau sfintei este adevărata oglindă în care trebuie să ne privim pentru a ne vedea adevăratul chip.

Vorbind mai departe despre semnificația Duminicii Ortodoxiei din prima săptămână a Postului Mare, Preasfinția sa a afirmat că după readucerea aminte a condiției noastre umane căzute prin citirea Canonului Sfântului Andrei Criteanul, Duminica Ortodoxiei, prin lumina icoanei, ne face să întrezărim deja lumina Învierii nopții de Paști.

 ***

În seara aceleași zile, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a participat la Vecernia Duminicii Ortodoxiei oficiată în Catedrala antiohiană Sfântul Ilie din Ottawa. La slujbă au participat credincioși din toate jurisdițiile ortodoxe din zonă. La finalul slujbei, ierarhul, împreună cu cei prezenți, a participat la o procesiune cu icoane.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…

Oficial: Adresele Patriarhiei către autorități privind asistența religioasă și înmormântarea în cazurile de Covid, respectiv sărbătorirea Învierii

În contextul informațiilor apărute în presă, în ultimele zile, cu privire la demersurile pentru modificarea unor acte normative referitoare la persoanele infectate cu noul Coronavirus, prezentăm, mai jos, conținutul adreselor Patriarhiei Române către autoritățile publice…