PS Ilarion Făgărășanul la întâlnirea preoților pensionari din Protopopiatul Sibiu: În tot timpul vieții noastre să fim aproape de credincioșii pe care i-am păstorit

Tot timpul trebuie să fim cu mintea trează, cu inima curată și să fim aproape de credincioșii pe care i-am păstorit. Să avem grijă de ei și când nu mai suntem în parohii. În locul nostru au venit alți preoți tineri care au nevoie de îndrumarea noastră, a spus PS Ilarion Făgărășanul.

La Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Sibiu a avut loc joi, 28 septembrie 2017, întâlnirea preoților pensionari din Protopopiatul Sibiu. Slujba de mulțumire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

În cadrul întâlnirii preoților pensionari din Protopopiatul Sibiu a fost adusă, și în acest an, cinstire celor care au slujit o viață la sfântul altar și s-au dedicat păstoririi credincioșilor din comunități, notează site-ul oficial al mitropoliei.

La final, PS Episcop Ilarion a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Totodată, ierarhul i-a felicitat pe cei prezenți pentru dragostea arătată de-a lungul vieții față de slujirea la sfântul altar.

Este un bun obicei de a ne ruga împreună, de a ne vedea unii pe alții, pentru că nu putem spune că ieșirea la pensie oprește slujirea la sfântul altar. Cei care au slujit lui Dumnezeu și Bisericii au făgăduit că vor sluji până când vor trece din această viață, deci nu există o perioadă în care slujim și o perioadă în care nu mai slujim lui Dumnezeu, a subliniat ierarhul.

Întâlnirea are loc de mai mulți ani în preajma zilei de 1 octombrie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Vârstnicilor.

Comentarii Facebook


Știri recente