PS Ignatie la aşezarea pietrei de temelie pentru o nouă mănăstire: Venim la biserică să dobândim un nou mod de viață, în Hristos

La invitaţia Arhiepiscopului Ioachim al Romanului şi Bacăului, Episcopul Ignatie al Huşilor a slujit marţi, împreună cu ierarhul băcăuan, la slujba de aşezare a pietrei de temelie pentru o nouă mănăstire.

Aşezământul monahal va fi construit în localitatea Căbești, comuna Podu Turcului, situată la hotarul dintre cele două eparhii.

Locașul de cult care va fi ridicat este ctitorie a Arhimandritului Iustin Dragomir, starețul Mănăstirii Bogdana din Rădăuți, originar din acele locuri.

Episcopul Ignatie le-a vorbit participanţilor la eveniment despre valoarea şi misiunea unui lăcaş de cult.

„Prin slujba pe care am săvârșit-o, I-am dăruit lui Dumnezeu acest loc, ca să fie unul de cinstire și preaslăvire a numelui Său”.

„Orice biserică este o casă a lui Dumnezeu și o poartă care ne deschide înspre perspectiva realităților spirituale, dincolo de lumea aceasta”.

„Biserica este locul în care venim și ne umplem de lumină și bucurie, le ducem înspre casele noastre și le răspândim în jurul nostru. Venim la biserică ca să dobândim un nou mod de viață, în Hristos”, a precizat Părintele Episcop.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente