PS Ignatie la adormirea unui preot: Nu suntem veșnici. Să avem desaga sufletului plină cu fapte bune!

„Nu suntem veșnici. Este foarte important să avem desaga sufletului plină cu fapte bune, cu lumină și dragoste. Pe acestea le vom duce cu noi”, a spus PS Ignatie joi, 21 ianuarie 2021, la înmormântarea părintelui Mihai Căpriță, fost paroh al Parohiei „Sfinții Voievozi” din Bârlad.

„Nu vom lua nimic din această lume, oricât ne-am consuma pentru cele pământești. Luăm cu noi ceea ce am împărtășit sufletește cu cei de lângă noi. Rămâne în urma noastră imaginea faptelor bune. Când moare cineva noi nu spunem câtă avere a avut, cât de inteligent a fost, ci spunem cât de bun a fost, câte fapte frumoase a făcut, câtă dragoste și sensibilitate a avut. Pe acestea le ducem în veșnicie”.

Episcopul Hușilor a recomandat cugetarea la propriul nostru sfârșit: „Să nu ne gândim că moartea nu este pentru noi”.

„Avem nevoie de trezvie, de mai multă atenție pentru cum ne trăim viața, pentru cum încercăm să facem mai mult pentru suflet. Noi ne lăsăm hipnotizați de tot ce ține de această lume, iar această stare nu ne ajută să avem deschidere înspre cele spirituale. Noi avem nădejde că moartea nu este ultima realitate. Hristos ne încredințează că moartea este doar mutare într-un alt plan de existență, veșnică, de comuniune cu Dumnezeu”.

Preotul înmormântat joi la Bârlad a avut 34 de ani de slujire la altar. Episcopul Hușilor l-a caracterizat drept „un om entuziast, dezinvolt, bun și inteligent”.

Pr. Mihai Căpriță. ©Episcopia Hușilor

Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente