PS Ignatie explică motivul bucuriei din sufletul Maicii Domnului: Sensul vieții Ei era Hristos

Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit marți seară, la slujba Paraclisului Maicii Domnului, despre motivul bucuriei din sufletul Fecioarei Maria: „Mărește sufletul meu pe Domnul și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu Mântuitorul meu” (Lc. 1:46-47).

„Când Îl avem pe Dumnezeu în inima noastră, totul devine plin de lumină și de multă bucurie”, a spus PS Ignatie amintind că bucuria este una dintre roadele prezenței Duhului Sfânt în sufletul omului, conform Sfântului Apostol Pavel.

„Maica Domnului a trăit această bucurie și și-a exprimat-o, pentru că sensul vieții ei era Hristos, nimeni altcineva”, a evidențiat Episcopul Hușilor în predica rostită la finalul slujbei.

Episcopul Hușilor a subliniat că Maica Domnului s-a bucurat și a slăvit pe Dumnezeu când a primit vestea cea bună de la Arhanghelul Gavriil.

„Avându-L pe Dumnezeu în pântecele ei, s-a îmbrăcat în bucurie. De aceea, în Paraclisul Maicii Domnului, ea este numită adeseori «bucuria tuturor celor întristați»”, a punctat ierarhul.

Greșeala omului contemporan este că își pune nădejdea în multe din cele care țin de lumea aceasta.

„Credem că sensul vieții noastre poate să fie în împlinirea din punct de vedere profesional, în găsirea unui om deosebit, care să ne devină însoțitor pe tot parcursul vieții, în căsnicie, sau a agonisi cele materiale. Este câte ceva în toate acestea, însă adevăratul sens al vieții noastre este Domnul Hristos”, a subliniat ierarhul.

„Celelalte sensuri ale vieții noastre, în care ne punem noi nădejdea, sunt foarte trecătoare și nesigure. Hristos este sensul cel mai stabil și mai dătător de bucurie al fiecăruia”.

În încheiere, episcopul a îndemnat: „Când suntem amărâți și deznădăjduiți, este tare bine să citim Paraclisul Maicii Domnului – cea care ne poate mângâia cu adevărat, ne poate dărui bucuria pe care a trăit-o, fiind «bucuria tuturor celor întristați și necăjiți»”.

Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat marți slujba Paraclisului Maicii Domnului la biserica din satul vasluian Buhăiești. Împreună cu ierarhul au slujit Protoiereul de Vaslui și Preotul Paroh Daniel Alexa.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente