PS Ieronim Sinaitul: Sfântul Ierarh Nicolae este un simbol al bunătății și dărniciei

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat miercuri Sfânta Liturghie în Biserica Domnița Bălașa din Capitală. În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a arătat că Sfântul Nicolae, cinstit astăzi în Biserica Ortodoxă, este un simbol al bunătății și al dărniciei”.

Sfântul Nicolae a fost un chip al blândeții prin multele fapte frumoase pe care le-a săvârșit. Sfântul este un simbol al bunătății și al dărniciei. Acest fapt este dovedit și de inițiativa sa de împărți averea săracilor, a spus PS Ieronim.

Continuând predica, ierarhul a amintit credincioșilor de participarea Sfântului Nicolae la Sinodul I Ecumenic de la Niceea. La acest Sinod au fost combătute ereziile vremii, printre care și învățătură greșită a lui Arie care se raporta cu o înțelegere pur omenească la Taina Întrupării Mântuitorului, știrbindu-I Acestuia calitatea dumnezeirii Sale.

În finalul predicii, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii să aibă ca model de dreaptă credință și trăire creștină pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Foto credit: Bogdan Nedelcu

Comentarii Facebook


Știri recente