Episcopul vicar Ieronim Sinaitul: „Să nu renunţăm atunci când păcatul ne învinge”

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul a îndemnat duminică în Catedrala Patriarhală la stăruinţă pentru a progresa în viaţa duhovnicească.

„Să fim stăruitori în rugăciune, să nu renunţăm atunci când păcatul ne învinge, să nu renunţăm atunci vedem că această cale a mântuirii este presărată cu multe greutăţi şi să ne punem încrederea în Dumnezeu”, a spus Episcopul vicar patriarhal în contextul citirii duminica aceasta a Evangheliei Femeii Cananeence.

În acest sens, ierarhul a precizat în timpul Sfintei Liturghii că „dacă nu ne vom speria de aceste piedici pe care le avem în drumul nostru către credinţă, către lumina lui Dumnezeu, către bine, către faptele frumoase ale dragostei creştine nu ne vom împiedica şi ne va ajuta Dumnezeu”.


Crezi că este prea devreme să te gândeşti la Postul Mare?


Insistând pe această temă a stăruinţei, Părintele Episcop a subliniat că Iisus Hristos se minunează de stăruinţa acestei femei care ar fi putut fi descurajată de atitudinea Mântuitorului de la începutul întâlnirii.

„Stăruinţa Femeii Cananeence dovedeşte o credinţă cu totul aparte în Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a explicat Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente