PS Ieronim Sinaitul precizează ce l-a determinat pe sutaş să apeleze la Hristos pentru a-i vindeca servitorul

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul a precizat duminică la Catedrala Patriarhală care a fost motivaţia sutaşului din Capernaum de a-i cere lui Iisus Hristos să-i vindece servitorul. 

„Dragostea faţă de aproapele a fost mobilul care l-a determinat pe sutaş să vină să apeleze la Hristos”, a afirmat Episcopul vicar patriarhal în predica sa.

Despre dragoste, ierarhul a spus că aceasta este izvorâtă din Dumnezeu şi este dimensiunea esenţială a vieţii omului.

„Este dimensiunea creatoare care ne uneşte, dragostea lui Dumnezeu, dragoastea sfântă, este aceea care ne conduce la iubirea de Dumnezeu şi de aproapele, la împlinirea poruncilor Evangheliei, ne conduce la Împărăţia lui Dumnezeu”, a explicat el.

„Această dragoste a lui Dumnezeu să se sălăşluiască în sufletele tuturor şi Mântuitorul Hristos care nu a intrat în casa sutaşului, dar a mers în inima lui şi şi-a manifestat puterea Lui, să vină în casa inimii dumneavoastră, în sufletele dumneavoastră şi să producă acolo transformarea necesară pentru ca să fim nişte creştini împliniţi, iubitori de Dumnezeu şi lucrători ai binelui”, a fost îndemnul PS Ieronim către credincioşii de la Catedrala Patriarhală care au participat la Sfânta Liturghie oficiată de el.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente