PS Ieronim Sinaitul: Pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, este un model de mărturisire a credinței

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar-patriarhal, a oficiat luni, 24 octombrie 2016, Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că pelerinajul reprezintă un model de mărturisire și de urmare a sfinților.

Pelerinajul la Moaștele Sfântului Dimitrie Ocrotitorul Bucureștilor din aceste zile, este un model de mărturisire a credinței și de urmare a Sfinților, a spus ierarhul.

De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța cinstirii Sfinților.

Sfinții sunt cei care ne adună, ne împărtășesc sfințenia lui Dumnezeu și împreună devenim o comunitate și o comuniune, a evidențiat Preasfinția Sa.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul i-a îndemant pe cei prezenți la pelerinaj să petreacă orele de așteptare în rugăciune și pace.

Folosul și bucuria sărbătorii, a pelerinajului și a efortului pe care mulți dintre dumneavoastră îl faceți este mare, dar și răsplata de la Dumnezeu este asemenea. Vă dorim ca fiecare dintre cei care participați la Sfânta Liturghie sau așteptați cu răbdare la sfintele moaște să primiți toate câte cereți, a subliniat Preasfinția Sa.

Sursa: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente