PS Ieronim Sinaitul la Mănăstirea Antim: Credința, rugăciunea și postul aduc schimbare în bine

„Credința, rugăciunea și postul, întru smerenia recunoașterii neputințelor și a încercărilor noastre, aduc schimbare în bine”, a subliniat în Duminica a patra din Post, PS Ieronim Sinaitul. Episcopul vicar patriarhal a slujit la Mănăstirea Antim din Capitală.

În cuvântul rostit în cadrul slujbei, ierarhul a evidențiat mesajul Evangheliei și al Duminicii Sfântului Ioan Scărarul:

„Trebuie să avem credință puternică, să ne rugăm lui Dumnezeu pentru a stabili sau restabili comuniunea cu El și să ne bucurăm de darurile care vin din această comuniune, iar prin postire să schimbăm modul nostru unilateral de a gândi asupra lumii înconjurătoare”, a spus Preasfinția Sa.

Părintele Episcop a spus că trebuie să privim lumea într-un mod deosebit duhovnicesc pentru a nu cădea sub „tirania materiei”.

„Să ne ridicăm puțin mai sus, să nu devenim dependenți de materie pentru a ne putea bucura de Darurile Duhului, de darurile spiritului”, i-a îndemnat PS Ieronim pe credincioșii prezenți duminică în biserica Mănăstirii Antim.

Ierarhul a spus că „străduințele cunoașterii și ale devenirii în Dumnezeu nu se încheie. Chemarea este permanentă. De aceea avem an de an posturile în care ne pregătim sufletește, ne mărturisim și ne împărtășim cu Sfintele Taine”.

„Este nevoie să înnoim credința noastră, rugăciunea și comuniunea cu Dumnezeu, postul și strădaniile noastre. Nimeni nu poate ajunge dintr-o dată la măsura dumnezeiască”, a avertizat PS Ieronim.

În acest context, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfântul Ioan Scărarul pe care Biserica ni-l pune în față ca pe unul care a vorbit despre „devenirea duhovnicească a oamenilor, această strădanie necontenită de o viață”.

La final ierarhul i-a încurajat pe credincioși să urmeze învățăturile Sfintei Scripturi și ale Sfinților Părinți „pentru a înțelege și a urma cele bune, pentru a deveni duhovnicește mai puternici și pentru a urca, fiecare după puterea sa, cât mai sus pe această scară a virtuților, unde ne așteaptă Mântuitorul Iisus Hristos”.

Foto credit: Mănăstirea Antim

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…