PS Ieronim Sinaitul în Catedrala Patriarhală: Cuvintele voastre să fie bune!

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a slujit astăzi, 2 iulie 2017, în Catedrala Patriarhală Sfinții Împărați Constantin și Elena din Capitală.

În cuvântul rostit la Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit despre calitățile morale ale sutașului din textul evanghelic duminical, despre puterea cuvântului lui Dumnezeu, dar și despre felul cum creștinii trebuie să întrebuințeze cuvintele.

Față de contemporanii săi, centurionul din Evanghelie era un om sensibil, cu principii morale deosebite, cu omenie și generozitate. Auzind despre Iisus și despre faptele Sale minunate a devenit foarte credincios, astfel încât și Mântuitorul Hristos s-a mirat, spunând că nici în Israel nu a găsit asemenea credință, a subliniat PS Ieronim.

Acest om vine cu fermitate, cu credință și cu convingere către Hristos, dar în același timp și cu multă smerenie, spunând că nu este vrednic ca Domnul să intre în casa sa și rugându-l pe Mântuitorul să lucreze această vindecare prin cuvânt.

Sutașul este un model de smerenie care va rămâne până la sfârșitul veacurilor, ale cărui cuvinte sunt rostite și în rugăciunile pentru Sfânta Împărtășanie, a adăugat Preasfinția Sa.

Cuvântul poate să dea viață, dar poate să și omoare. Este ca o sabie cu două tăișuri, cum spune Sfântul Apostol Pavel. Mântuitorul ne atrage atenția că fiecare om va da socoteală la Înfricoșătoarea Judecată pentru orice cuvânt rostit în deșert, a precizat PS Ieronim Sinaitul.

Ierarhul a adresat credincioșilor prezenți în Catedrala de pe Colina Bucuriei îndemnul Sfântului Apostol Pavel: «Cuvintele voastre să fie bune!» Să ne spunem cuvinte de bine, să încurajăm unii pe alții și să înmulțim rugăciunea, asemenea sutașului din Evanghelie, a concluzionat Preasfinția Sa.

La finalul slujbei, ierarhul a expus viața Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, pe care Dumnezeu l-a ales să oprească mersul oștilor cotropitoare și să fie apărător al creștinătății.

Vicarul patriarhal a amintit că în timpul domniei voievodului mușatin Moldova a cunoscut o perioadă de înflorire și și-a exprimat nădejdea în rugăciunile Sfântului Ștefan pentru țara noastră.

Nădăjduim că acest Mare Voievod se roagă în continuare din ceruri pentru întregirea pământurilor noastre strămoșești, pentru ca toți românii să fie din nou împreună în țara lor mare și binecuvântată, a conchis Preasfinția Sa.

© basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente