PS Ieronim Sinaitul în a treia zi de Canon: Trăirea Ortodoxiei nu este ușor de împlinit

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a spus în a treia zi a Canonului cel Mare că „trăirea Ortodoxiei nu este ușor de împlinit”.

„Trebuie hotărâre, credință tare şi efort”, potrivit Preasfinţiei Sale.

Ierarhul a rostit predica în Catedrala Patriarhală la finalul slujbei Pavecerniţei Mari. În cadrul slujbei a fost citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Cu privire la autorul slujbei, Părintele Episcop a subliniat că Sfântul Andrei Criteanul a avut din plin virtutea smereniei, pe care a lăsat-o moștenire tuturor celor care se roagă în Canonul compus de el.

Iar în această a treia parte citită miercuri sunt prezentaţi o parte dintre cei care s-au întâlnit cu Mântuitorul Iisus Hristos și și-au schimbat viața prin pocăință, a mai spus Părintele Episcop. 

„În Canon sunt luate toate pildele vieții noastre și ne sunt înfățișate. Fiecare în smerenia sa, în colțul sufletului său confruntându-se cu învățăturile care sunt în Canon vede unde este. Se smerește pe sine, se pocăiește, merge și mărturisește poate păcate pe care nu le-a mărturisit”.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul ne aminteşte de virtuțile pe care trebuie să le avem în calitate de creștini, a specificat Episcopul vicar Ieronim Sinaitul.

„Sufletul obișnuit al creștinului poate se va îngrijora că nu va reuși să împlinească cum se cuvine toate aceste îndemnuri dumnezeiești, dar această neliniște a sufletului este pe undeva firească”.

„Dreapta credință și trăirea ei, Ortodoxia, nu este ușor de realizat, nu este ușor de împlinit. Trebuie hotărâre, credință tare şi efort”.

Joi seara va fi citită ultima parte a Canonului cel Mare. 

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente