PS Ieronim: Numai prin Taina Pocăinţei ne putem vindeca sufleteşte

PS Ieronim la CP

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul le-a vorbit în această seară credincioşilor prezenţi pe Colina Bucuriei despre importanţa Sfintei Spovedanii în dobândirea mântuirii.

Numai prin Taina Pocăinţei ne putem vindeca sufletul de căderile în păcat, a transmis ierarhul în cuvântul rostit astăzi, 1 martie 2017.

Omilia a fost adresată după Slujba Pavecerniţei celei Mari, în cadrul căreia a fost citită a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.  Celor prezenţi în Catedrala Patriarhală, ierarhul le-a explicat că trebuie să avem în minte exemplul Mântuitorului Hristos şi să iertăm greşelile aproapelui nostru pentru a dobândi fericirea veşnică.

Să fim în împăcare şi în iertare şi să ţinem postul cel plăcut Domnului, nu cel văzut şi apreciat doar de oameni, a spus Episcopul Vicar Patriarhal conform Radio Trinitas.

Referindu-se la darurile pe care Hristos Domnul ni le-a oferit, Preasfinţia Sa a îndemnat să căutăm şi noi să dăruim din ele altora, atât sufleteşte, cât şi trupeşte, fiecare după putinţa sa.

La Spovedanie ne apropiem de Mântuitorul Hristos ca de un prieten, a precizat Preasfinţitul Părinte Ieronim, iar preotul duhovnic este cel care ne mijlocește această legătură.

Spovedania este mai mult decât o confesare pentru că nu schimbăm impresii despre cele materiale, ci venim să ne descoperim frământările, să ne spunem gândurile, să ne arătăm căderile pentru că numai în felul acesta ne putem vindeca, a spus ierarhul.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române, dirijată de pr. lect. dr. Stelian Ionașcu, şi de Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patri­arhale, condus de arhid. protopsalt Mihail Bucă.

Canonul este citit în patru părţi în primele patru zile ale Postului Mare, în cadrul Pavecerniţei Mari. Acest imn liturgic va fi citit integral miercuri, 29 martie, în săptămâna a cincea a Postului Mare, când se săvârșește Utrenia zilei de joi.

Comentarii Facebook


Știri recente