PS Ieronim: „Lumina credinţei ne ajută să ne deschidem sufletele în faţa harului dumnezeiesc”

 La Catedrala Patriarhală din Bucureşti slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în Duminica a VI-a după Paşti (05 iunie 2016) de Preasfinţitul Părinte Ieronim, Episcop-vicar patriarhal.

În cuvântul său, ierarhul a spus că Mântuitorul Iisus Hristos ne dă lumina cunoştinţei. De asemenea, această lumină, care străbate Sfintele Evanghelii, ne învață adevărurile pe care trebuie să le prețuim și răul de care să ne ferim.

Preasfinţia Sa a făcut referire şi la textul biblic citit astăzi (Ioan 9, 1-39) şi a subliniat faptul că orbul din Evanghelie a dobândit lumina credinţei.

„Această lumină a sufletului care vine de la Mântuitorul Iisus Hristos este lumina credinţei pe care (n. red.: orbul din naştere) a dobândit-o ca şi certitudine atunci când a văzut pe Hristos şi cu ochii trupului şi când a mărturisit acest lucru şi s-a închinat Domnului Hristos. Lumina credinţei este aceea care ne ajută să ne deschidem sufletele în faţa harului dumnezeiesc ca acest har să ne pătrundă în suflet, să ne aducă lucrarea cea sfinţitoare a lui Dumnezeu care poate să transforme în fiinţa noastră tot ceea ce nu este bun”, a explicat Episcopul-vicar patriarhal.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente