PS Gurie: Sfânta Maria Egipteanca este un model de întoarcere de la moarte la viața duhovnicească

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, oficiat duminică, 2 aprilie 2017, slujba de sfințire a paraclisului ce aparține schitului Ardeu din județul Hunedoara. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre viața Sfintei Maria Egipteanca, cea care este pentru creștini un model de întoarcere de la moarte la viața duhovnicească, prin pocăință sinceră și asceză continuă. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat rolul deosebit al așezămintelor monahale în lumea de astăzi.

În cadrul slujbei, părintele Gherman, starețul schitului hunedorean, a fost hirotesit protosinghel. De asemenea, primarul comunei Balșa a primit Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru mireni, iar binefăcătorii lăcașului monahal au primit gramate de mulțumire.

La final, părintele episcop a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică de zid a schitului ce va avea ca hram Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…