PS Gurie: În Biserică creștinul se întâlnește personal cu Hristos în Taina Sfintei Euharistii

PS Gurie

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a binecuvântat lucrărilor de restaurare recent finalizate la biserica filiei „Învierea Domnului” din localitatea Fintoag – parohia Lăpugiu de Jos, protopopiatul Deva, județul Hunedoara, informează site-ul oficial al Eparhiei. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit celor prezenți despre comoara reprezentată de Biserică, căci în cadrul ei oamenii primesc cele mai de preț daruri, prin Tainele de care se împărtășesc prin participare la slujbele oficiate în cadrul ei.

Prezența harică a Domnului nostru Iisus Hristos se manifestă pretutindeni, însă deplinătatea ei poate fi câștigată doar în sânul Bisericii, acolo unde creștinul se întâlnește personal cu Hristos în Taina Sfintei Euharistii, a mai precizat Preasfinția Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a a hirotesit iconom pe părintele Cornel Bucovicean și sachelar pe părintele paroh Alexandru Popescu, felicitându-i astfel pentru bogata lor activitate pastoral-misionară.

După Sfânta Liturghie, la recomandarea părintelui paroh Alexandru Popescu, Preasfinţia Sa a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor implicați în lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii „Învierea Domnului” a filiei Fintoag din cadrul parohiei Lăpugiu de Jos, protopopiatul Deva, județul Hunedoara.

7octombrieghiozdaneseminar5

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente