PS Gurie a sfințit biserica parohiei din Ilia, jud. Hunedoara

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a fost prezent duminică, 28 august 2016, la parohia Ilia din protopopiatul Deva, județul Hunedoara. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat slujba de târnosire (sfințire) a bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, notează site-ul oficial al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

După sfințire, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. În timpul slujbei, ierarhul a hirotonit un diacon.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a explicat mesajul pericopei evanghelice citită în duminica a X-a după Rusalii, în care este relatată vindecarea lunaticului.

Credința, postul și rugăciunea sunt cele trei arme duhovnicești pe care creștinul ortodox le are în lupta sa cu patimile. Prin asceza postului omul este capabil să înfrunte vitregiile lumii și să devină locuitor al Raiului și moștenitor al Împărăției lui Dumnezeu, a spus Preasfinția Sa.

La final, părintele Emil Bota, parohul bisericii, a fost hirotesit  iconom-stavrofor. De asemenea, cei care s-au implicat în lucrările de restaurare și de înfrumusețare a bisericii au primit gramate de mulțumire.

Comentarii Facebook


Știri recente