PS Emilian: „Să devenim mărturisitori ai lui Hristos în pământul secetos al țării noastre, care are nevoie de Apă vie”

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a oficiat joi Sfânta Liturghie la Catedrala Veche din Arad. În omilia sa, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să fie mărturisitori ai lui Hristos, ca și Sfântul Ioan Botezătorul.

Sf. Proroc Ioan Botezătorul „propovăduia o societate așezată pe baze morale, pe baze cinstite, în care să guverneze onestitatea, dreptatea, datoria”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

„Gândindu-ne la societatea în care trăim astăzi, cred ca avem nevoie de un nou Sfânt Ioan Botezătorul. Însă îl avem în Sfânta Scriptură, în pilda vieții lui și strigă în toate bisericile și în conștiința noastră: «Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor»”, a spus ierarhul.

„Dar cine îl ascultă? Mulți își acoperă urechile și ochii! Unii rătăcesc prin grupări religioase și case de adunare. Alții au uitat de Taina Botezului primit și de Biserica întemeiată de Domnul Iisus Hristos”, a continuat el.

„Astfel, măcar noi, cei care trecem pragul Casei lui Dumnezeu, să urmăm îndemnurile Sfântului Ioan Botezătorul și să devenim mărturisitori adevărați ai lui Hristos pe malurile Mureșului, ale Oltului, ale Crișului, în pământul secetos al țării noastre, care are nevoie de Apă vie, de har, dragoste și sfințire”, a încheiat el.

Catedrala Veche din Arad este monument de arhitectură barocă și are ca hram principal „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”.

Vezi galeria foto aici.

Foto credit: GlasulCetatii.ro

Comentarii Facebook


Știri recente