PS Emilian Lovișteanul a evocat personalitatea Patriarhului Justinian Marina la Iași

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a conferențiat marți la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Tema prelegerii din 4 aprilie 2017 a fost Patriarhul Justinian – mărturisire și suferință în perioada regimului comunist, informează doxologia.ro.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români, filiala Iași, și face parte din seria de manifestări dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

În partea a doua a serii, publicul prezent în Aula Magna Mihai Eminescu a Universității din Iași a putut adresa întrebări invitatului.

Răspunzând uneia dintre întrebări, ierarhul a spus că Patriarhul Justinian este exemplu pentru tineri, deoarece a slujit cu toată ființa lui ambele instituții în care a trăit: familia și Biserica. El este un model de fidelitate față de aceste două instituții și față de valorile lor.

De asemenea, PS Emilian a îndemnat la conștientizarea libertății de care ne bucurăm și la mărturisirea credinței cu orice prilej.

Preasfinția Sa a oferit în dar participanților la eveniment noua sa carte Între cruce și Înviere: file din istoria recentă a monahismului românesc. Lucrarea cuprinde convorbiri cu monahi și monahii care au suferit în timpul regimului comunist.

Comentarii Facebook


Știri recente