PS Emilian: Femeia cananeancă ne învață cum să ne comportăm față de Dumnezeu și în familie

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a vorbit duminică, la Catedrala Veche din Arad, despre mama care a devenit, în fața Mântuitorului, glasul fiicei sale aflate în suferință. El a spus că întâlnirea dintre rugăciunea stăruitoare a mamei și dragostea lui Dumnezeu ne învață cum să ne comportăm față de Dumnezeu și în familie, informează Glasul Cetății.

„Mântuitorul Iisus Hristos descoperă credință acolo unde oamenii nu se așteaptă și pregătește calea ucenicilor Săi în propovăduirea Evangheliei la toată lumea”, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

„Domnul Hristos lasă ca femeia cananeancă să stăruie în cererea ei, punând în evidență astfel, trei mari calități: credința puternică (…), smerenia adâncă și rugăciunea stăruitoare”, a subliniat el, explicând că această mamă „devenise glasul fiicei sale, care nu se mai putea ruga, întrucât era posedată de diavol”.

„Este o mare binecuvântare atunci când avem părinți (mama și tată) credincioși, care se roagă pentru copii. Există situații în viața omului când el nu se mai poate ruga pentru sine însuși, încât rugăciunea familiei, a rudelor, a prietenilor și a Bisericii este de mare ajutor.”

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a afirmat că femeia oferă un exemplu de stăruință în rugăciune. „Să nu ne supărăm pe Dumnezeu atunci când îngăduie să trecem prin suferințe”, a adăugat el.

Prima atestare documentară a eparhiei Aradului apare la începutul secolului al XVIII-lea, dar începuturile ei se pierd în negura trecutului, coborând până la închegarea primelor formaţiuni statale româneşti (înainte de anul 900 d.Hr.), informează site-ul arhiepiscopiei.

Foto credit: Glasul Cetății

Comentarii Facebook


Știri recente