PS Emilian Crișanul despre firescul sfințirii omului: Să nu credeți că Dumnezeu ne cere extraordinarul

Episcopul vicar Emilian Crișanul a slujit duminică, 14 iunie, în Parohia arădeană Sântana II, unde l-a hirotonit preot pe diaconul Adrian Ioan Crainic, noul paroh al comunității.

Predica rostită de ierarh la Sfânta Liturghie s-a axat pe faptul că fiecare om este chemat la sfințenie și poate atinge acest ideal în mod firesc, fără a realiza lucruri incredibile.

În Duminica Tuturor Sfinților, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a oferit răspunsul la întrebarea „Cum să fim și noi sfinți într-o lume precum este aceasta în care trăim?”.

„Să nu credeți că Dumnezeu ne cere numaidecât extraordinarul: să ne dăm viața inutil, să ne prăpădim tinerețea fără rost, să ne îmbolnăvim cu post exagerat ori să ne claustrăm în forme extreme de asceză!”, a spus PS Emilian Crișanul.

„După cum observăm, Dumnezeu îngăduie și binecuvintează căsătoria, ducând o viață normală în cadrul căsniciei legiuite, însă ca buni părinți și copii. Și aceasta se cheamă sfințenie pentru oamenii din societate”.

undefined
PS Emilian și Pr. Adrian Ioan Crainic. ©Glasul Cetății

Părintele episcop vicar a spus că „toți putem ajunge sfinți dacă ne luăm în serios rolul de creștini purtători ai Duhului lui Dumnezeu, și cu rugăciune, cu postire, cu spovedanie, cu dragoste și pocăință ne sfințim viața și nu rămânem în păcatele noastre, ci ne ridicăm și ne luptăm ca să ne curățim prin harul Duhului Sfânt și să ne sfințim”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului a amintit că Duhul Sfânt a transformat oamenii păcătoși, prigonitori și atei în oameni sfinți, mucenici și mărturisitori.

„Cât de minunată este lucrarea Duhului Sfânt în viața sfinților! Ei sunt cartea vie a prezenței și lucrării lui Dumnezeu în lume”, a subliniat PS Emilian Crișanul potrivit publicației locale Glasul Cetății.

Foto credit: Glasul Cetății

Comentarii Facebook


Știri recente