PS Damaschin Dorneanul: Dacă vom asculta de glasul conștiinței, atunci nu vom greși în fața lui Dumnezeu

PS Damaschin Dorneanul

În cadrul Liturghiei din 29 august, PS Damaschin Dorneanul le-a vorbit credincioşilor prezenţi în Catedrala de la Suceava despre lucrarea conştiinţei noastre. Dacă vom asculta de glasul conștiinței, atunci nu vom greși în fața lui Dumnezeu, i-a îndemnat ierarhul.

Făcând referire la cuvintele Sfinţilor Părinţi, Preasfinţia Sa a definit conştiinţa drept Glasul lui Dumnezeu în om care ne spune când facem bine și când facem rău.

Nu putem să ne amăgim pentru că ea întotdeauna ne va mustra, chiar dacă noi vom încerca s-o astupăm, totdeauna ne va trage la răspundere, a explicat Preasfinţia Sa.

Slujba din 29 august a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei, în prezenţa a sute de credincioşi suceveni, informează doxologia.ro.

În omilia Sa, PS Părinte Damaschin a vorbit şi despre evenimentul la care face referire praznicul din 29 august. Ierarhul a adus în discuţie mustrarea pe care a primit-o Irod din partea Sfântului Ioan Botezătorul şi a explicat că Înaintemergătorul Domnului voia să îl îndrepte și să-l întoarcă la legea lui Dumnezeu.

În final, ierarhul a încurajat să mergem la scaunul de spovedanie, să ne mărturisim mereu păcatele și să vorbim mereu cu propria noastră conștiință:

Conștiință, spune-mi tu, e bine ceea ce fac eu acum, ceea ce aleg să fac eu acum sau nu este bine? Și, în sinceritatea inimii noastre, dacă vom asculta de glasul conștiinței, atunci nu vom greși în fața lui Dumnezeu.


Istoria Bisericii îl consemnează pe Sfântul Ioan Botezătorul ca ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a făcut trecerea spre perioada Noului Testament. A murit ca martir, decapitat, la porunca regelui Irod. În Scriptură, Sfântul Ioan ne este înfățișat drept un mare ascet, îmbrăcat în haină de păr de cămilă, mâncând lăcuste și miere sălbatică.

Comentarii Facebook


Știri recente