PS Damaschin Dorneanul a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele pandemiei

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a oficiat sâmbătă, la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Mirăuți, slujba Parastasului pentru cei care au trecut la cele veșnice din cauza pandemiei de Covid-19 în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Din soborul de preoți slujitori au făcut parte arhim. Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, arhim. Valerian Radu, mare eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale, pr. Ionel Duru Budeanu, protopopul Protoieriei Suceava 1, și pr. Minu Mititelu, protopopul Protoieriei Suceava 2.

La slujba parastasului au fost prezente unele dintre familiile îndoliate ale celor trecuți la Domnul, dar și primarul municipiului Suceava.

Între cele 503 de victime pomenite, s-au aflat Arhiepiscopul Pimen, cel care a păstorit Eparhia Sucevei și Rădăuților pentru mai bine de trei decenii, și Protos. David Oprea, coordonator al Cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Calinic al Sucevei și slujitor al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

„Am împlinit această datorie de suflet pentru cei trecuți la Domnul în acești doi ani, dar și o datorie față de dumneavoastră și de toți ceilalți, familiile care ați rămas cu durerea aceasta, o durere îndoită, pentru că a fost o moarte și, așa cum știm, o înmormântare, în condiții care nu ne-au odihnit pe niciunul dintre noi”, a spus PS Damaschin Dorneanul.

„Toți sucevenii îi suntem datori Sfântului Ioan cel Nou, căci Suceava ar fi avut mai multe victime dacă n-ar fi fost ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou”, a adăugat în încheiere Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Evenimentul a fost inițiat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente