PS Damaschin Dorneanul a îndemnat stareții bucovineni să slujească pe rând la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a oficiat joi o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen Suceveanul. Cu acest prilej, ierarhul a îndemnat stareții din eparhie să slujească pe rând la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen pe tot parcursul perioadei de 40 de zile de după plecarea lui la Domnul.

„De aceea, așa cum și Părintele Mitropolit Teofan a hotărât, i-am rugat pe părinții stareți și maicile starețe să vină rând pe rând la Sihăstria Putnei, la ceas de seară ori atunci când pot, dimpreună cu câțiva părinți sau maici din obște pentru a face o rugăciune pentru Părintele Arhiepiscop Pimen”, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pomenirile se vor face cu respectarea măsurilor de distanțare socială impuse în această perioadă.

„Cred că, deși nu vom fi toți împreună fizic, în același timp, vom fi totuși uniți unii cu alții, prin dragostea comună față de părintele nostru duhovnicesc și prin dorința de a-i urma povața bună pe care cu atâta drag ne-a dăruit-o în timpul vieții”, a adăugat ierarhul.

La pomenirea de joi au participat Părintele Nectarie Clinci, Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, monahi din obște, membri ai administrației eparhiale. Momentul a fost emoționant, presărat cu lacrimi, dar și cu relatarea anumitor întâmplări luminoase din viața Părintelui Arhiepiscop Pimen, informează Doxologia.ro.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente